Winter Golf

Wat was het koud de afgelopen week. Zelfs met de koudste nacht in november sinds 2000.

 

Is dat een reden om niet te golfen? Misschien voor sommige spelers wel. Wat mij betreft is dit DE periode om technische verbeteringen toe te passen. 

Een goede warming-up is nu wel essentieel, de spieren hebben echt wel een langere tijd nodig om op de warmen, los te komen en vrij aan te voelen. Normaal met inslaan ben ik met een 10 minuten al wel klaar, nu zeker niet.. Heel rustig opbouwen van kort naar lang en veel rek en strek (niet overdreven ver) doen. 

Ook heb ik veel meer lagen kleding aan, een muts op het hoofd en snel koude handen en tenen. Af en toe is het afzien en zeker voor een koukleum zoals ik. Maar goed, beter worden gaat niet altijd onder de ideale omstandigheden.

 

Ik ben druk verder gegaan met de swing, stijlere backswing en connectie behouden tussen mijn ellebogen. De ene dag gaat dit natuurlijk beter dan de andere dag, maar ik merk progressie. Vooral in de balvluchten, minder naar links en minder curve, heel fijn!

Het contact met de bal blijft nog wel een dingetje.. Maar het allerbelangrijkste doel voor mijzelf is dat ik meer vertrouwen en plezier krijg in het spelen. Dat gaat echt de goede kant op!! Fijn!!

 

Twee rondjes gespeeld begin van de week op Landgoed Nieuwkerk met een groep vrienden. Wintergreens, ja wat doe je dan? Bal oppakken wanneer deze op de green ligt, plaatsen van de bal.. Tsja het is niet anders.

Ik heb tijdens deze rondes mijn doelstelling aangepast, testen en trainen van de swing in de baan. In het begin niet helemaal lekker, maar steeds beter. Veel minder missers in deze rondes dan afgelopen seizoen(en). Nog even automatiseren.

 

We trainen lekker door en ik hoop het snel weer op een volwaardige baan te kunnen testen...

Reactie schrijven

Commentaren: 0