Crea Bea!

Het zag er de afgelopen week schitterend uit op de baan. De winter was, gelukkig maar van korte duur, even op bezoek. Het leverde mooie foto's op zoals deze en omdat het bijna niet waaide was het heerlijk buiten..

 

Maar we willen natuurlijk graag golfen. En dan het liefst op de gewone greens, zeker nu deze in uitstekende conditie zijn op Golfclub Zeewolde. Ze zijn eerlijk, rollen mooi en zijn nog behoorlijk snel. 

 

Met de winterse temperaturen waren deze helaas gesloten en was het spelen op wintergreens waarbij ik nog steeds pleit voor grotere holes...

 

Winters golf is naar mijn mening dan ook totaal iets anders dan het normale spel. Tuurlijk sla je nog steeds van A naar B en probeer je dit met een zo goed mogelijk techniek uit te voeren, maar de bounces die je krijgt naar links of naar rechts en vooral ook voorwaarts zijn bijna niet in te schatten.

Dit vraagt om Crea Bea. Hoe ga je hier mee om?

 

Mijn speelwijze ofwel tactiek heb ik veranderd, zo veel mogelijk de geluksfactor eruit halen door de bal lager te spelen. Op het moment dat een bal lager gaat is de kans op een harde kik haaks rechts of links kleiner. Ik ging spelen op de heuveltjes die in de baan aanwezig zijn omdat ik dan beter weet waar de bal heen stuitert en met het korte spel zo veel mogelijk laag chippen, laat maar rollen. Oké binnen een putterlengte oppakken met een slag extra. Dat is dan een welkome bonus.

 

Swing voelt goed, contact redelijk en de balvlucht naar wens. Het begint op zijn plek te vallen en over 1,5 maand ben ik er weer helemaal klaar voor!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Dreeke (woensdag, 07 december 2016 13:10)

    Hrotere holes o wintergreens.....EENS! Verder golfen als de temperatuur boven de 10 hraden komt