Goed scoren vs goed spelen

Wat is de doelstelling ook alweer? 

Met plezier en vertrouwen een rondje golf spelen.

 

Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Door de swing te optimaliseren waardoor de bal beter geraakt wordt en de controle over de vlucht groter wordt. Daardoor zullen de scores beter worden waardoor er meer plezier en vertrouwen komt..

 

Goede dagen en minder goede dagen wisselen elkaar regelmatig af op de golfbaan. Waarom lukt het de ene dag wel en de andere dag niet? De kou, bewegingsvrijheid, gevoel, rust of stress, focus, eten en drinken, slaap.. Veel voorbeelden waarom een dag anders kan gaan.

 

Ik zeg vaak tegen mijn lesklanten dat je aan het lessen en oefenen bent om een betere golfer te worden. Dit houdt in dat je meer goede ballen slaat, maar vooral minder slechte ballen. En als je dan een mindere bal hebt dat deze dan nog op een plek ligt waar mee doorgespeeld kan worden. Dit lukt de laatste tijd steeds beter en dat is echt een gevolg van het verbeteren van mijn swing.

 

Een voorbeeld, gisteren 18 holes gespeeld en weinig gevoel in wat ik deed. Dus terugvallen op basistechniek en hiermee spelen. De missers bleven in de baan en daar kon ik goed mee door. De eerste 9 holes maar 2 ballen geslagen die naar wens waren (oké 1 was echt briljant tot op 40 cm voor een tap-in eagle). Het was hard werken, maar er kwam steeds meer gevoel terug. Uiteindelijk resulteerde dit zelfs in 5 birdies op rij en een ronde van 67 slagen. Heerlijk! 

 

Met andere woorden, niet zoeken naar fouten in een ronde maar blijf doen wat je moet doen! Het is soms een struggle, maar uiteindelijk levert het veel op!

Reactie schrijven

Commentaren: 0