Update 15 maart

Het is weer een tijd geleden sinds mijn laatste blog. Vanaf nu ga ik weer wekelijks een update bijhouden over de ontwikkelingen in mijn golfspel.

 

De maand februari heb ik mijn spel ultiem kunnen testen. Hoe goed is mijn lange spel nu en kan ik stappen zetten met het korte spel. In totaal heb ik 14/15 rondjes gespeeld in Spanje en nog enkelen in Nederland na terugkomst. 

 

Het lange spel was redelijk goed, het gekke was dat wanneer ik echt de controle voelde de scores er niet uitkwamen en wanneer ik de controle niet voelde er juist mooie scores uitkomen. 

 

Zoals altijd in mijn spel is geweest was mijn spel van de tee goed. Natuurlijk mis ik ook wel eens de fairways, maar ik was zeker niet ontevreden. Mijn approach naar de green was daarentegen niet briljant. Afstandscontrole geweldig, alleen de lijnen matig. Zeker omdat ik heel veel wedges heb geslagen en in verhouding veel te weinig 'echte' birdie kansen heb gecreëerd.

 

Dat brengt mij bij het belangrijkste punt, kort spel! Zonder een goed kort spel wordt scoren heel moeilijk. Mijn chippen was op zijn zachtst gezegd bagger. Het leek werkelijk nergens op! 

 

Na terugkomst uit Spanje heb ik het korte spel een paar keer getraind en het gaat steeds beter. Vooral het vertrouwen is er gewoon niet. Ik ben nog steeds niet overtuigd van mijn kunnen met een wedge in de hand.

 

Statistieken vanaf begin februari 20 rondjes (misschien wel leuk om te laten zien)

  • 74% fairways in regulation
  • 65% greens in regulation
  • 29.88 putts per ronde
  • 59% up&downs (na Spanje flink opgehaald)
  • 63% sand saves
  • Gemiddelde score 72,39 (+ 0,82 per ronde)

Op naar een mooi seizoen! Let's go!

 

Ow ja, ik weet het.. Ik ben nogal kritisch...

Reactie schrijven

Commentaren: 0