Handicap is binnen!

Daar is hij dan! Ik heb weer een club handicap!

 

Begin 2008 verviel de handicap, na de switch van amateur naar professional. Deze heb je dan ook niet meer nodig aangezien alle wedstrijden die je speelt alleen maar gaan om wie de laagste score neerzet. De handicap heeft dan geen waarde meer.

Als teaching professional baalde ik, samen met andere collega's, er weleens van bijna geen wedstrijden meer te kunnen spelen, geen meetpunt meer te hebben van speelsterkte en daarmee ook minder competitief te zijn in sommige onderlinge oefenrondjes. 

Gelukkig is daar dit jaar verandering in gekomen, we mogen weer een club handicap behalen en meedoen aan club wedstrijden. Niet de clubkampioenschappen, maar wel de maandbekers, heren middagen etc. LEUK!

 

In een week tijd heb ik mijn drie scores neergezet en de handicap daarmee aangevraagd. Het begon op de Lage Vuursche met Milan Smit en Dennis Cremer. Een ronde van 73 slagen, +2.

De tweede ronde was met André Katoen, op Zeewolde en een ronde van 73, +1.

De laatste ronde was met Evelyne van Ewijk, ook op Zeewolde en een ronde van 75, +3. 

 

Op basis van deze scores heeft de Handicap en Regelcommissie (H&R cie) mijn handicap behaald die is uitgekomen op +0,3. Meteen al onder de 0. Hmmm.. Verwachtingen.. ;-)

 

Daaropvolgend kreeg ik meteen al vragen of ik mee doe aan de eerste maandbeker komende zaterdag.. Oké vooruit dan maar.. Bijna 10 jaar na de laatste mogen we weer......

Reactie schrijven

Commentaren: 0