Jeugd golf

Jeugd stappenplan

 

Op Golfclub Zeewolde werk ik aan de hand van bovenstaande strategie. Op de foto is een heel klein deel van het totaal programma te zien. Onder het kopje --> jeugdstappenplan --- staat het totaal plaatje. Ik geloof in het belonen bij prestatie en de beloning die de kinderen hier zichtbaar kunnen verdienen is in de vorm van promotie naar een volgende klasse of groep. Deze 'promotie' zal aan het eind/begin van ieder seizoen en rond de zomervakantie plaatsvinden.


Achtergrond: 


De NGF werkt aan de hand van het 9-stappenplan. Dit is naar mijn mening niet genoeg uitgewerkt voor jeugd golf. Ik mis een stap en ik mis een les- en trainingsprogramma. Dit heb ik in samenwerking met de jeugdcommissie verder uitgewerkt.

 

Doel van het programma:

 

Het doel van het programma is dat het voor de jeugd én voor de ouders heel duidelijk wordt in welke stap de kinderen instromen, wat het volgende doel is, wat ze hiervoor moeten kunnen en kennen en wat de kosten zijn per seizoen.
Het tweede wat ik erg belangrijk vindt is dat de kinderen, net als het judo idee, promotie kunnen maken (hun slip kunnen halen) en verder kunnen groeien in het programma. Als voorbeeld van stap 1 naar 3 in één seizoen..??

 

Jeugdlessen - zondag

In het seizoen worden in totaal 27 contact momenten aangeboden. Deze zijn verdeeld in 18 pro lessen en 9 jeugdcoach momenten. 

 

Tijdens de pro lessen zijn we bezig met het verbeteren van de techniek, het aanleren van regels en etiquette en fun!

Tijdens de jeugdcoach momenten gaan de kinderen onder begeleiding de baan in om ervaring op te doen of de handicap te behalen of verbeteren.

 

Het hoofddoel van de jeugdlessen is dat de kinderen minimaal 1 stap vooruitgang boeken per seizoen. Bij meer inzet vanuit de ouders en kinderen zijn er zelfs meerdere stappen vooruitgang mogelijk!

Talentklasse - vrijdag/zondag

Bij de talentklasse wordt er jaarlijks een lesprogramma aangeboden waarin we alle onderdelen van het spel trainen. Hierbij ook te denken aan het fysieke aspect, het mentale deel van het spel, course management etc.

 

Vanaf handicap 36 kom je hiervoor in aanmerking. Je hebt als doel jezelf verder te ontwikkelen en wilt graag meedoen aan wedstrijden. Voor deze groep jeugd is de talentklasse opgezet. Ze trainen 24 keer per jaar samen met elkaar 1,5 uur per keer om het spel te verbeteren. 

 

Het is een enorme stimulans om met gelijke of betere spelers samen te trainen! Afgelopen jaren zijn er dan ook zeer mooie resultaten neergezet vanuit deze groep!