Keep it simple

Het spelletje golf... Wat komt daar een hoop techniek bij kijken. Denk alleen al eens aan de swing. Hoe pak je de club vast, hoe ga je klaarstaan, wat is de juiste afstand, hoe neem je de club weg, hoe ziet de top van de swing er goed uit, constant goed raken van de bal, heupdraai, gewichtsoverdracht, eindhouding.. Allemaal voorbeelden van onderdelen waar je aan zou 'kunnen' denken. En dan ook nog eens te bedenken dat je iedere keer op exact dezelfde manier moet bewegen..

 

Ja er is veel te leren in het spel, ik ben van mening dat als je beter wilt worden je daar ook begeleiding bij nodig hebt. Alleen... Maak het niet te moeilijk. Pak 1 punt per keer aan, werk eraan om het jezelf eigen te maken, test het met oefeningen, laat het controleren of controleer het zelf. Maak er een wedstrijd van om het goed te gaan doen. Overdrijf het ook eens, vaak is dit niet eens de 'verkeerde' beweging. Met een overdreven oefening of gevoel leer je het verschil ervaren, meer gevoel te krijgen in de houding of beweging en kun je het juiste gaan bereiken. Belangrijk als ik schrijf 'het juiste' is dat ik bedoel met 'het juiste' wat bij jou als speler past.

 

Hoe hou je het simpel? Blijf bij de basis. Dit klinkt misschien alsof je terug bij af bent, maar het is essentieel om vervolgens te kunnen bewegen. Een voorbeeld, als je grip niet juist zit zal dit de houding kunnen beïnvloeden, de top van de swing kunnen beïnvloeden, het contact beïnvloeden en daarmee het resultaat.

 

Advies, loop eens langs de technieken van het golfspel en bedenk eens wat voor jou de basis is. Ik zal in latere blogs voorbeelden geven voor een aantal technieken.

 

Ga lekker trainen. Houd de technieken makkelijk en daag jezelf uit met scorende oefeningen.

 

Tot de volgende.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Peter (donderdag, 25 januari 2018 00:45)

    Is de heupdraai bij aanvang van de downswing heel essentieel om meer afstand te krijgen?