Putt training

We kennen ze wel, die putts die er voor het gevoel in 'moeten'! We leggen de druk bij onszelf, waardoor het nog moeilijker wordt om te presteren. Ik ben van mening dat je dit in training moet ervaren en oefenen. Maar hoe doe je dit dan?

 

Trainen met feedback is iets waar ik heilig in geloof, hoe kunnen we zonder feedback weten of we beter zijn geworden, of we goed bezig zijn en met andere worden of we effectief bezig zijn. Feedback kan gezien worden door resultaat, contact, richting en afstand. Tegenwoordig kan het ook door alle hulpmiddelen als Trackman, Flightscope, SAM Putt lab etc.

 

Ik heb in deze blog een training voor de korte putts, ook wel een drill. Zet 5 tees vanaf 3 voet afstand tot 7 voet afstand van een hole (ieder tee een voet verder). De bedoeling is om van elke tee, beginnend bij de eerste, 2 ballen in de hole te putten. Lukt dit, kan je verder naar de volgende tee. Dit doe je totdat alle tees zijn voltooid.

 

Dit is op deze manier nog niet een hele moeilijke oefening waarbij de druk er vol op staat. Dit kan je doen door de oefeningen moeilijker te maken of consequenties op te zetten.

  • Een bal mis, helemaal opnieuw beginnen
  • Drie ballen per tee zonder fout
  • Putts met break
  • Putts van verschillende richtingen

Ik hou er zelf van om de oefeningen foutloos te moeten doen en door te gaan totdat het gelukt is. Dit kan weleens lang duren.

 

In volgende blogs zal ik meerdere trainingen uitleggen die gedaan kunnen worden, waardoor het scorend vermogen verbeterd kan worden.

 

Tot snel.

Putt training
Putt training

Reactie schrijven

Commentaren: 0